Sandaalid -20% kuni -40%. Alates -20% kõikide rõivaste puhul

Kuidas valida lapsele esimesi jalanõusid?

22.04.2024

Umbes aastaselt on beebi teinud oma esimesed sammud ja hakanud iseseisvalt kõndima. Kuigi väikelaps kipub käima õppides aeg-ajalt käputama, pole põhjust muretsemiseks – nii tunneb ta end kindlamalt. Hetkel, mil ta saavutab oma kõndimisoskuses täieliku kindlustunde, tuleb vaid jälgida, et tema teele ei satuks takistusi, mille taha komistada ja kukkuda.

Kui märkate, et laps ei pane kõndides maha kogu jalatalda, vaid lippab ringi kikivarvul, siis peaksite nõu pidama neuroloogiga, et välistada säärelihaste ületoonust.

Kaheaastaselt oskab laps juba hüpata, nii et mõlemad jalad tõusevad korraga maast lahti, on õppinud kinni hoides astmetest üles ja alla ronima, suudab joosta, hoides mõlemas käes asju.

Millal peaks jalga panema esimesed jalanõud? Ja milliseid jalatseid valida?

Kindlasti olete märganud, et saadaval on lai valik erinevaid papusid, mida beebid saavad kanda sünnist saadik. Need on mõeldud siiski vaid ilu pärast, sest selleks ajaks, kui laps hakkab tegema esimesi samme, on vaja päris jalatseid, sest seistes muutub keha asend ja koormus väikelapse jalgadele suureneb.

Kuidas valida lapsele sobivas suuruses jalanõusid?

Suhtuge väikelapse jalatsite valimisse tõsiselt. Kõige parem on jalatseid osta koos beebiga, et teil oleks võimalus proovida mitut paari ja valida neist sobivaimad. Sellised, mis on õige suurusega ja milles beebi jalad tunnevad end mugavalt.

Valima peab suuruse, mis sobib, mitte sellise, mis sobib kunagi tulevikus.
Mitte mingil juhul ärge ostke kingi mõttega, et jalatsid sobivad siis, kui laps kasvab suuremaks. Samuti ei tasu osta jalatseid lihtsalt meeldiva välimuse pärast. Te ei märkagi, et kui tuleb hetk, mil beebi saab need kingad jalga panna, on need talle juba väikseks jäänud.

Kui peate ostma jalatseid ilma proovimata, siis siin on viis, kuidas suurusega mitte eksida – tõmmake paberile jalakontuur ja ostke kingad, mis ei ületa seda kontuuri rohkem kui pool sentimeetrit.

Kuidas valida lapsele sobiv jalatsimudel?

Parim on valida jalatsimudel, mis on valmistatud lastejalatsite tootmisele spetsialiseerunud ettevõttes, sest ainult sellised jalatsid suudavad pakkuda vajalikku tuge, võttes arvesse selles vanuses lapse anatoomilisi ja füsioloogilisi omadusi. Lastejalatsite jaoks sobivaim materjal on ehtne nahk või muud kvaliteetsed materjalid, mis vastavad kõikidele lastejalatsite nõuetele. Et oleks pehmed, kuid toetavad, mugavad, kuid turvalised.

Millised peaksid olema esimesed jalatsid?

Jalatsite varbaosa peaks olema piisavalt lai, sest lapse varbad paiknevad väikese lehvikuna, mille kitsas king kokku pigistab.

Kingade varbaosa ei pruugi olla täielikult kinnine, kuid on oluline, et väikeste varvaste kaitseks oleks jalatsi eesotsas riba, mis ennetab vigastusi.

Jalatsi kannaosa peaks olema tihedalt jala vastas ning toestama kindlalt veel täielikult väljakujunemata sidemeid, et väikelapse jalg ei kõiguks, vaid tunneks end stabiilselt ja mugavalt.

Pöörake kindlasti tähelepanu ka jalatsite kinnitustele. Te ei pea ilmtingimata valima luku, takjapaela ega paeltega jalatseid. Oluline on pöörata tähelepanu sellele, kus kinnitusdetailid asuvad. Kinnituse peamine ülesanne on tagada stabiilsus, mis tuleneb hästi jalga istuvatest jalanõudest.

Ortopeedid panevad südamele, et minnes poodi lastele kingi ostma ei tasu hankida nunnusid säravaid papukesi ega pehmeid jänkukõrvade, silmade ja muude kaunistustega toasusse. Vähemalt alguses, kuni lapse keha, jalalabad ja lihased õpivad kohanema. Ükskõik kui ilusad need kingad äsja kõndima hakanud väikelapse jalas ka ei paistaks, võivad lapsel pikemas perspektiivis tekkida ortopeedilised probleemid nagu lampjalgsus, skolioos, osteokondroos.

Biomecanicsi jalatsid

Nende lastejalatsite hindamisel ja testimisel osales mitu tuhat last. Selle tulemusel loodi kvaliteetne valik jalatsimudeleid, mis põhinevad teadmistel labajala ergonoomikast ning arvestavad laste vanuse ja anatoomiliste iseärasusustega.

Biomecanicsi jalanõusid teatakse anatoomiliste jalatsitena, mis sobivad äsja kõndima õppinud lastele. Jalatsitel on spetsiaalsed nahast vahetallad, mis tagavad optimaalse perforatsiooni abil mugavuse ja niiskuse aurustumise, pakkudes lapse jalgadele nii soojust kui ka mugavust. Nende jalatsite tallad on painduvad, soodustades eakohast arengut. Jalatsite tallad tagavad hea painduvuse, mis on ealise arengu seisukohast oluline ning pakuvad vajalikku tuge ka pahkluule, et jalad püsiks kõndimisel stabiilsed. Biomecanicsi jalatsites on lapse varbad turvaliselt kaitstud löökide ja kokkupõrgete eest, tänu lisakaitsele varbaosas. Samuti on Biomecanics jalatsitel ka spetsiaalsed väikelapse jalgu hõõrdumise eest kaitsvad küljed. Jalatsitel on eemaldatav sisetald, mille antibakteriaalne Herbali kate kaitseb jalanõusid ebameeldiva lõhna, hallituse ja bakterite vohamise eest. Jalatsitesse on sisse ehitatud stabilisaator, mis aitab lapsel tasakaalu hoida.

Jalanõud on valmistatud naturaalsetest materjalidest, ei sisalda kroomi ega niklit. Välistallal on libisemisvastane kate, mis ennetab kukkumist ega määri põrandat.

ECCO jalatsid

ECCO jalanõude valmistamisel on samuti arvesse võetud anatoomilisi põhimõtteid, mis aitavad nende kandmisel kujundada beebi jalalaba nii, et tulevikus ei peaks silmitsi seisma lampjalgsuse ega muude ortopeediliste seisunditega. Erksad värvid, peen viimistlus ja sobivad liistud – ECCO jalatsid on kindlasti laste jalgade jaoks pidupäev.

Ecco – maailma ühe populaarseima kaubamärgi jalatsid on kaasaegsed, veekindlad ja usaldusväärsed igapäevaseks kasutamiseks. Kõige sagedamini kasutatakse nende valmistamisel veekindlat seemisnahka ja nahka. Ecco jalatsitele on iseloomulik hea põrutuskidlusega tald, mis ei väsita ja muudab igapäevase pikaajalise kõndimise mugavaks.

Superfiti jalatsid

Superfiti jalatsid soodustavad laste jalgade loomulikku ja eakohast arengut igas vanuses.
Superfit kaasab lastejalatsite mudelite väljatöötamisse oma ala asjatundjaid. Koostöö tuntud arstide ja ortopeedidega garanteerib, et Superfiti jalanõude valmistamisel on arvesse võetud jalgade füsioloogilise ehitusega ning jalatsid soodustavad jalgade loomulikku arengut.

Tänu patenteeritud aktiivpadjale pehmendavad Superfiti jalanõud kõndimise ajal koormust, tugevdades jalalihaseid ja sidemeid. Aktiivpadi liibub vastu jalalaba, kuid mitte vastu jalavõlvi, põhjustades jalalihaste kokkutõmbumist ja liikumist. Jalalaba pööramine aktiivpadjal simuleerib paljajalu kõndimist, mis on kõige tervislikum ja loomulikum kõndimisviis.

  • Kinnitused võimaldavad jalatseid siduda nii, et need istuvad tihedalt vastu lapse jalga.
  • Mugav ja lai jalatsi esiosa laseb varvastel end vabalt tunda.
  • Tald on äärmiselt painduv, kerge ja libisemiskindel.
  • Tagapool asuv tallapikendus tagab stabiilsuse.
  • Eritehnoloogia järgi valmistatud kannaalune padi parandab amortisatsiooni


Share on social media!

Facebook Twitter Email

Viimane artikkel

Loading ...