Sandaalid -20% kuni -40%. Alates -20% kõikide rõivaste puhul

10 soovitust hea koolikoti valimiseks

22.04.2024

Kui hakata mõtlema, millist seljakotti valida, meenub peaaegu kõigile esimesena sõna „ergonoomika“. Sest just ergonoomiline ranits on lapsele mugav ja seljasõbralik. OK, aga mida see sõna tegelikult tähendab? Ja millele veel seljakoti (põhimõtteliselt pole isegi vahet – esimese või järgmise) valimisel tähelepanu pöörata.

  1. Seljakoti kaal – mida kergem, seda parem. Asjatundjate soovitusel ei tohiks seljakoti kaal koos kogu sisuga ületada 10–15% lapse kaalust.

  2. Õlarihmad – S-kujulised, laiad, polsterdatud ja reguleeritavad. Ideaalne, kui rinna- ja vööpiirkonnas on lisarihmad – need aitavad raskust ühtlasemalt jaotada ning leevendavad õlgadele ja kaelale langevat koormust.

  3. Seljaosa peaks samuti olema pehme, mugava polsterdusega vöökohas.

  4. Helkurid – ilmselt on selge, miks neid just seljakoti küljes vaja on.

  5. Taskud ja lahtrid – veenduge, et teil õnnestuks hõlpsasti ära mahutada kogu seljakoti sisu – mitte ainult „ruumi“ korraldamise eesmärgil, vaid ka raskuse ühtlaseks jaotamiseks.

  6. Kvaliteet ja vastupidavus – loomulikult on seda peale vaadates raske hinnata, kuid ilmsed puudused (õhuke kangas, madala kvaliteediga õmblused, nõrgad kinnitused) jäävad silma. Meelerahu tagamiseks valige usaldusväärne kaubamärk ja kauplus.

  7. Kinnitused – mugavad, käepärased, vastupidavad. See pole koht, kus kannatlikkust harjutada. 

  8. Puhastamise lihtsus. Ei mingeid illusioone – ka kõige ilusam seljakott jääb vahel esikupõrandale või kooliõue vedelema. Hea kui koti kangast on lihtne pesukäsnaga puhastada. 

  9. Mis teie lapsele meeldib – dinosaurused, ükssarvikud või minimalism? 

  10. Vastupidavus ilmastikuoludele. Et vihm ja lumi ei jõuaks raamatute ja muude asjadeni.

  11. Boonus: Laske lapsel endal valida ( nipp: teie poolt eelvalitud variantide hulgast. Veebipoes on seda lihtsam teha).

Muidugi saabub hetk, mil kõik argumendid asendatakse sellega: „Ma tahan musta Nike’i!“ (võib olla ka mõni teine kaubamärk).

Soovime igale lapsele rõõmsat ja unustamatut kooliaega!

Teie le24.ee



Share on social media!

Facebook Twitter Email

Viimane artikkel

Loading ...